LK60 ja LK63 täyslasikaide profiilit

Lasikaiteet

Steelpron LK-järjestelmät ovat lasikaiderakentamisen edelläkävijöitä. Suunnittelemamme lasikaide ei tarvitse pystytolppia, on turvallinen ja helppo asentaa. Se ei sisällä ruostuvia teräsosia ja on hinnaltaan kilpailukykyinen.

Lasikaideprofiilimme valmistetaan alumiinista pursotustekniikalla. Siksi lopputulos on erittäin siisti, ja tyylikäs kokonaisuus on loppuun saakka mietitty

img01

Pystytolpaton lasikaide LK60 ja LK63

Itakeskus

LK60-profiili soveltuu yksityisiin ja kevyen kuormituksen tiloihin.

LK63-profiili suunniteltu kovempiin kuormitustilanteisiin, kuten julkisiin tiloihin.

Profiilit

Lasin paksuus
min-max
Korkeus Myötöraja
1mviivakuormalle
LK60 12,76-19,52mm 1200mm 310 kg
LK63 16,76-21,52mm 1200mm 500 kg

Lujuuslaskut meiltä tilaamalla.

Uutta! Lasikaiteen säätömahdollisuus!

Olemme tehneet lasikaiteiden asennuksesta entistäkin nopeampaa ja helpompaa. Yksi haaste on ollut profiilien saaminen suoraksi epätasaisesta kiinnityspinnasta huolimatta.

Ratkaisuksi kehitimme LK-Säätökiinnikkeen. Sen avulla profiilit voidaan suoristaa vaivattomasti kaikissa olosuhteissa. LK-Säätökiinnike helpottaa myös kiinnityksiä betoniin julkisissa tiloissa, koska ongelmat reunaetäisyyksien kanssa poistuvat.

Otsakiinnityksissä profiileja voidaan säätää lasien ollessa paikallaan. Säätökiinnike soveltuu sekä ulko- että sisäkäyttöön, sillä siinä ei ole ruostuvia osia.

Lasikaide ulko- ja sisätiloissa

Ulkokaide

LK-lasikaidejärjestelmät soveltuvat sekä ulko- että sisäkäyttöön. Lasikaidekokonaisuutemme eivät sisällä ruostuvia komponentteja, sillä profiilit ovat alumiinia. Lasit ja oikein valittu käsijohde kestävät hyvin sään vaihteluita. Lisäksi ulkotiloihin kiinnitettäessä käytetään ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kiinnityspultteja (joissakin tilanteissa myös haponkestäviä).

Ulkokaiteita asennettaessa on erittäin tärkeää huomioida sekä kiinnitysdetaljit että sade- ja pesuvesien esteetön ohjaus haluttuun paikkaan.

Teemme vedenpoistosta ja kiinnityksestä ehdotuksen asiakkaan halutessa.

Kaarevat lasikaiteet

Kaareva

Käyttämämme profiilit ja lasit taipuvat kaarelle vaakasuuntaisesti.

Alumiiniprofiiliemme tiukin taivutussäde, R, on 1500 mm. Tiukemmalle taivutettaessa profiilit menettävät muotonsa eikä laseja voi sen jälkeen asentaa pystysuoraan. Taivutettaessa profiilia minimisäteelle, tulee se aina pulverimaalata taivutuksesta jäävien jälkien peittämiseksi.

Käytettävät lasit

Lasit

Kaidemääräykset täyttävissä kaiteissa, jotka toteutetaan LK60- ja LK63-profiileillamme käytetään karkaistua ja laminoitua lasia. Mikäli lasikaidetta halutaan käyttää toimistojen tai vastaavien tilojen jakoseinänä, LK60-profiiliin voidaan asentaa esim. 10-12 mm karkaistua lasia.

Kaidemääräykset täyttävissä kaiteissa LK60-profiilin lasin paksuus on 12,76–19,52 mm. LK63-profiilissa lasin paksuus on 16,76–21,52 mm.

 

Lasikaiteiden turvallisuus

lasikaiteiden-turvallisuus

Käsijohteet ovat sekä olennainen osa kaiteen tyylikkyyttä että erittäin tärkeä turvallisuustekijä.

Kaiteet, joissa laseja ei yhdistetä toisiinsa käsijohteella sivulta, päältä u-listalla tai saumoista pistekiinnikkeillä ei ole turvallinen. Hajotessaan tällainen lasikaide menettää kantavuutensa ja on vaarassa romahtaa. Lasin hajottanut henkilö voi tälloin pudota alas.

Kun lasit yhdistetään oikein, romahtamisvaaraa ei ole. Rikotun lasin laminointikalvo pitää sirpaleet yhdessä. Samalla ne tukeutuvat toisiinsa yhdistettyihin laseihin ja lasi pysyy paikallaan ollen turvallinen vaihtamiseen saakka.

Profiilien kiinnittäminen

profiilien-kiinnittaminen

Lasikaidejärjestelmän kiinnittäminen oikein on erittäin tärkeää, sillä jos kaiteet kiinnitetään väärin kaiteet heiluvat tai pahimmassa tapauksessa romahtavat.

Tarjoamme asiakkaillemme yleisimpiä kiinnitysdetaljeja kiinnityskuvassamme. Mutta koska vaatimukset ovat usein kohdekohtaisia, erityisesti ulkokaiteissa ja vedenpoistossa, teemme kiinnitysehdotuksen asiakkaan niin halutessa.

Kiinnitykset ovat kuormituskohtaisia ja kohteen rakennesuunnittelija määrittelee vaadittavan kaidekuormituksen. Ilman tätä tietoa emme pysty tekemään ehdotusta kiinnityksestä.

Yksityistiloissa asia on yksinkertaisempi, sillä niissä on käytössä vain yhdet kaidekuormat.

Käytämme kiinnityksissä apuna kahta eri tuotetta, jotka ovat suunniteltu erilaisiin kaidekuormiin ja tilanteisiin. Ensimmäinen näistä tuotteista on alla kuvassa oleva LK-kiinnike.

Kiinnikettä voidaan sahata alumiiniprofiilista haluttuun mittaan ja sitä on helppo työstää. LK-kiinnike on tukeva ja se kestää hyvin ankariakin sääolosuhteita.

 

LK-kiinnike toimii apuna monessa kiinnityksen erikoistilanteessa.

Kiinnittaminen_01_411x0_0100

Toinen tuotteemme, jota käytämme apuna asennuksissa on keväällä 2014 kehittämämme alumiiniprofiili LK-Säätö. Siinä yhdistyvät LK-kiinnikkeen toimintaperiaatteet, profiilien suoristaminen ja porausetäisyys kovissa kuormitustilanteissa.

Saatotilanne_23_411x0_0100

Säätökiinnikkeellä voimme säätää 1m korkuista lasia +/-40mm per suunta.

LK-Säätö -profiilin etu on sen monipuolisuus erilaisissa tilanteissa.

Lämpölaajeneminen

lampolaajaneminen

Ulkotiloissa pitkillä suorilla tulee ottaa huomioon lämpölaajeneminen. Alumiini laajenee noin kolminkertaisesti teräkseen verrattuna.

Yli 15m suorilla profiileihin on hyvä jättää 3 mm rako noin 3 metrin välein. Asennuslämpötila tulee huomioida lämpölaajenemisrakoa jättäessä.

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi lämpölaajenemisesta.

Profiilien maalaus

profiilin-maalaaminen

Alumiiniset profiilimme voidaan maalata pulverimaalausmenetelmällä. Menetelmää kutsutaan myös  jauhe- tai polttomaalausmenetelmäksi.

Väriskaala on todella laaja ja kehittyy jatkuvasti.